Corona logboek tijdens lockdown

Terwijl ik zeeën van tijd heb, schrijf ik telkens een stukje over wat ik denk:

Wat ons zo klein maakt, als mensen het gevoel krijgen van alleen zijn op deze wereld.

Thuis tikt de klok in stilte.

Stilte voor wat er komen gaat.

Mensen worden onzeker, angstig, misschien wel gek?

Want wij mensen zijn toch oohzoo verwend en denken dat we superieur zijn.

Moeder natuur komt in protest!

Tweet tweet tweet, iedereen zit op twitter, instagram, facebook en schrijft wat ie denkt, zeeën van tijd, hij/zij weten het beter?Niemand weet hoe het hierna verder gaat.

VOEL en adem diep in, PROEF de zuivere lucht, LUISTER naar de vogels, KIJK naar boven, naar onze schone hemel. Waarom moeten wij mensen gemiddeld 3x op vakantie? Kijk naar jouw omgeving waar je nu opgesloten zit. Heb jij een tuin? Nee? Tegels? Ben je dan bang voor kleine beestjes? Wij mensen moeten weer dichter bij de natuur gaan wonen! Leef bewust! Koop bewust! Leer van en respecteer de natuur!

Denken, praten, schrijven, communiceren. Zintuigen prikkelen. Mensen willen contact met elkaar, wij zijn niet geschapen om opgesloten (lockdown) te worden net als onze dieren om ons heen.Maar wat als je niet bewust kunt denken en handelen? En wat als je vlees zo lekker vind? Dan moet ik maar sterven en offer ik mij op voor deze aarde, want we zijn toch al met zovelen!

Sterven…… ? is tegen mijn natuur in, ik wil overleven, dat zit er nou eenmaal in. Wij mensen kunnen ons gedrag niet altijd handhaven, vooral als we opgesloten worden, huiselijk geweld neemt toe! Wij mensen zijn biologische machines, onze hormonen en alle andere chemische processen die plaats vinden in ons lichaam bepalen grotendeels ons denken en daardoor ons gedrag. Wij zijn ook een stukje natuur!

Wat maakt de mens zo uniek op deze aarde, wat is ons nut?

Klimaat gaat naar de klote! Of wij? Wie is het sterkst? Ik hoop dat alle vliegtuigmaatschappijen naar de klote gaan, dat mag ik eigenlijk niet denken! Hoe zou onze toekomst er dan uit zien? In ieder geval een ander soort brandstof! Waterstof? Mierenzuur? Ammoniak? Elektrisch? Ja dat zou wat zijn, stel je voor dat we al onze goederen elektrisch vervoeren, vervoer in de lucht? haha, ik zie het al voor mij, allemaal drones die ons eten brengen en die ons vervoeren. Ja techniek maakt ons mensen uniek !

22-3-2020 Maar we zijn met teveel mensen, megasteden, mega globalisering, intensive veehouderij en dat allemaal om ons voedende te houden.

Voeding is de oorsprong waar wij mensen de komende tijd meer bij stil moeten gaan staan. Wij mensen zijn letterlijk ontaard!

Ik zag vanavond een documentaire(Anders esse Das experiment) op Arte-tv, waarbij een aantal families de uitdaging kregen om producten te kopen die zo weinig mogelijk co2 veroorzaken.

Daarbij werd rekening gehouden met de oorsprong van het product, hoe het geteeld wordt, (biologisch en diervriendelijk) op verpakkingsmateriaal en op vervoerskosten.

Dit zijn essentiële dingen die we in de toekomst als consument maar ook zeker als producent op moeten gaan letten! Boeren moeten door banken gesteund worden om meer biologisch voedsel te gaan produceren, banken en andere systemen moeten veranderen!

Ook als we een gezonde maatschappij willen ontwikkelen, zullen we fossiele brandstoffen circulair moeten gaan gebruiken.

We kunnen beginnen met onze eigen omgeving zoveel mogelijk op te ruimen voor de toekomst.

23-4-2020 Planeet aarde sluit de deuren.

Lucht verkeer staat al een aantal weken stil, producten worden niet meer geleverd, medici, politici maar ook economen staan voor een grote uitdaging. Ons geldsysteem/beurzen collapsen en verzekeringen tegen pandemieën bestaan er niet. We moeten uiteindelijk af van onze groeiverslaving, onze hebzucht naar altijd MEER ! Wij mensen zijn zo gemakzuchtig, we worden nu uit onze comfortzone gehaald. Laten we ons meer uitdagen in het terug dringen van co2 en andere bevorderlijke ideeën om ons klimaat te verbeteren, i.p.v. 3-5 keer per jaar op vakantie. Laten we nieuwe technieken (waar wij mensen zo goed in zijn) ontwikkelen die milieuvriendelijker zijn. Producten ontwikkelen die niet economisch afhankelijk zijn van globalisering.

En wat doe ik ondertussen?

Ik lees veel, denk veel na, rook veel, drink veel, s’avonds bankhangen, veel zappen als ik mij verveel. Maar als ik mij niet verveel ben ik in mijn atelier, creeer ik voor mijn gevoel mooie producten, in de tuin, geniet van het mooie weer, zuivere zuurstof, vogels luisteren, planten water geven, mijn eigen groentes kweken, lief zijn voor de natuur. Huis opruimen…… ja dat is bizar, je begint eigenlijk nu weer van voor af aan, een soort reset. Waarbij je als eerste kijkt naar je omgeving en je dan afvraagt: wat heb ik een hoop rommel om mij heen verzamelt ;) Wij oermensen deden al te graag verzamelen en jagen en dat is ook nu nog zo.

27-10-2020 Tweede golf corona overspoelt Europa

Veel mensen werken thuis momenteel, wat doet dat met ons? Bijna alles gaat digitaal in een virtuele wereld wordt er gecommuniceert en geproduceert. Je kunt nergens meer spontaan aan deelnemen, zonder jouw gegevens achter te laten op het digitale netwerk. Dat vind ik ernstig! Totale controle op het virussen is niet realistisch haalbaar en natuurlijk.

3-2-2021  Derde golf Corona met avondklok

Het wordt steeds bizarder op deze wereld of ligt dat aan mij? Des te meer info, des te meer verwarring. Een demissioneer kabinet momenteel die de regels en handhavingen toepast.

Ik wacht geduldig af op de vierde, misschien wel vijfde coronagolf tot dat mijn geld op is.