Hanger " Tinkelbell"

Planten maken ultrasone geluiden, met een frequentie van ongeveer 20-100 kilohertz (kHz).De geluiden zijn dus zo hoog dat maar heel weinig mensen ze kunnen horen. Maar sommige dieren horen ze waarschijnlijk wel. Het gaat dan om vleermuizen, muizen en motten. Zij leven mogelijk in een wereld vol plantengeluiden.

Planten kunnen ook horen,bloemen gaan mechanisch trillen als reactie op geluiden, wat een mechanisme suggereert waarbij de bloem dient als het auditieve sensorische orgaan van de plant. Planten worden moreel niet serieus genomen, het westerse denken is sterk mensgericht en slecht in het inschatten van de ervaring en morele waarde van anderen. 

Waarom hebben planten eigenlijk geen rechten? Heeft niet alles wat leeft een fundamenteel recht op dat leven, mensen, dieren en planten, zeker gezien de enorme ecologische crisis waarin we terecht zijn gekomen?

Dit sieraad is een ode aan de plant, de bloem is gemaakt van Mokume-gane (puur-goud met zilver en palladium) met in het midden van de bloem een diamant met meeldraden van platina en de oren van 14kt geelgoud. Boven in de driehoek van het leven, bevindt zich in het midden 2 parels(als symbool van de kwetsbare mens) en op elke hoek een diamant.

Prijs:
€4900
Gewicht: 
15 gr.
Categorie: 
Gemaakt in: 
Artikelnummer:
1071