Bijzondere Gedenksieraden

Deze bijzondere gedenksieraden met of zonder Mokume-gane, zijn handgemaakt en koesteren een symbolische herinnering van uw dierbare, waarbij as of een ander gedenk materiaal wordt bewaard in een holle ruimte van het sieraad.

Spirituele zilveren hanger met Herkimer diamant

Een zilveren hanger met uitgezaagd Anonymous masker, de hanger is gevuld met hars waar eventueel de as van een dierbare in verwerkt kan worden. Boven in de hanger zitten 5 ruwe bergkristallen ook wel eens Herkimer diamanten genoemd.

Grafdecoratie "Lelie"

In opdracht van de klant heb ik een graf ornament/decoratie gemaakt in Koper, Messing en Tombak. Aan de achterkant van de bloem, in de bloemknop zit de as van de overledene. Deze koperen bloem komt boven op een steen/grafmonument.

Toermalijn met Maansteen

Een klant had ooit Mokume-gane trouwringen gekocht bij mij. Nu is zijn vrouw helaas gestorven, haar lieveling steen, groene Tourmalijn, wilde hij graag naast zijn Maansteen los, maar toch samen. Dus heb ik ze samengevoegd tot een ring, een gedenkring.

Back to the roots

Back to the roots is een bijzondere hanger met als afbeelding een boom met wortels, gemaakt van zilver, palladium en 14kt. roodgoud. Door etsen met een zuur ontstaat er een reliëf in de structuur van de hanger.

Assieraad

As sieraad-Hanger geinspireerd door de lithografische tekeningen van Ernst Heackel, zie "Kunstformen der Natur".

Dit sieraad is gemaakt van Mokume-gane, zilver,palladium,14kt.geelgoud en roodgoud.

Kruishanger

Hanger in de vorm van een kruis gemaakt van Mokume-gane (zilver, shakudo, geelgoud) met in het midden een door de klant geleverde roos geslepen diamant.

Hanger/collier PietheinEek kastje

Na een bezoek aan Ruijgrok te Eindhoven in 2010 raakte ik geïnspireerd door Piet Hein Eek en heb ik mijn eigen kastje gebouwd met de techniek Mokume-gane (Japanse smeed techniek).