Expositie Mokume-gane sieraden en sierobjecten 7 juli 2024

Expositie sieraden en sierobjecten: zondag 7 juli 2024 van 13:00-18:00

Gezamenlijke expositie makers van de Tramkade met Mokume-gane sieraden, sierobjecten, lampen, schilderijen georganiseerd door Metalartcreations.nl en Doesdesign.nl in het Werkwarenhuis Tramkade 20 te Hertogenbosch.

Als Goudsmid, Zilversmid en Meester in Mokume-gane heb ik de afgelopen jaren op de Tramkade mij de vraag gesteld: is een Goudsmid een Kunstenaar?

Vakmanschap vormt de basis van kunst en speelt een essentiële rol in het creatieve proces. Kunstenaars moeten hun ambachtelijke vaardigheden ontwikkelen en verfijnen om hun visie op een effectieve manier uit te drukken. 
Vakmanschap omvat technische bekwaamheid, beheersing van materialen, vaardigheden en technieken, en een diepgaand begrip van de principes van compositie, kleur en vorm. 
Dus komt dat zien en beoordeel zelf!
Bezoekers kunnen zich laten inspireren door prachtige handgemaakte creaties. Of je nu liefhebber bent van goud, zilver, koper of een ander metaal, deze expositie biedt voor elk wat wils. Birgit Doesborg is goudsmid en gespecialiseerd in een oud Japanse smeedtechniek " Mokume-gane" genoemd en ontwerpt haar eigen unieke designsieraden. Samen met haar cursisten en stagiaire laten ze die dag zien wat ze afgelopen seizoen gemaakt hebben.
Entree is gratis.