Sierobjecten-Kunstobjecten

Zilversmeden is een oud ambacht waarbij met hamer en aambeeld grote gebruiksvoorwerpen worden gesmeed en gedreven zoals: tafelvoorwerpen, kandelaren, schalen, bekers, vazen, kelken, etc. Tegenwoordig noemt men het meer Zilverkunst. Deze hand gesmede kunstobjecten zijn gemaakt met een achterliggende gedachte van de kunstenaar zelf of van de klant en zijn gemaakt van voornamelijk zilver, koperlegeringen, staal en natuurlijk mokume-gane.

Mokume-gane tafellamp "Paddenstoel"

Deze tafellamp is gemaakt van Mokume-gane (koper-messing-alpaca), het onderstel is samengesteld van een Tramkade souvenir, een aluminium adabter die met vier koperen buizen boven aan de lampenkap vast zit.

Wiebel potje "De Arabesk"

Dit wiebel potje is gemaakt van Argentium zilver en de deksel van Mokume-gane.

In deze tijd van wereldoorlogen denk ik vaak aan de Palestijnen die al jaren lang strijden voor een plekje op deze wereld, wat doen wij mensen elkaar toch aan?

Grafdecoratie "Lelie"

In opdracht van de klant heb ik een graf ornament/decoratie gemaakt in Koper, Messing en Tombak. Aan de achterkant van de bloem, in de bloemknop zit de as van de overledene. Deze koperen bloem komt boven op een steen/grafmonument.

Gouden billen potje

Natuurlijk is het niet allemaal goud wat er blinkt! Deze sierpot is gemaakt tijdens mijn schooljaren op de vakschool te Schoonhoven,zilversmeden. De sierpot is gemaakt van Tombak, maar als u deze in het goud zou willen dan is dat altijd mogelijk ;)

Zonnebloem Vincent van Gogh 2015

In de zomer van 2015 heeft Doesdesign een metalen zonnenbloem gemaakt na aanleiding van het Vincent van Gogh jaar. De bloembladeren zijn gemaakt van messing, de kern van shakudo en de steel met bladeren van gepatineerd koper.

Hanger/collier PietheinEek kastje

Na een bezoek aan Ruijgrok te Eindhoven in 2010 raakte ik geïnspireerd door Piet Hein Eek en heb ik mijn eigen kastje gebouwd met de techniek Mokume-gane (Japanse smeed techniek).

Pagina's